Svet elektronike

torek
25 julij 2017
Text size
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Domov Revija Predstavljamo VODNAR - Zaliva namesto vas

VODNAR - Zaliva namesto vas

E-pošta Natisni

Slike niOd kod nam ideja za izdelavo avtomata za avtomatsko zalivanje rastlin, ki ga prodaja že vsaka trgovina? Vse naprave imajo napajanje 230V ali pa so priključene na vodovodno omrežje in jih napaja baterija 1,5V. Elektrike lahko zmanjka, rastline ostanejo brez zalivanja. Pipa lahko pušča in mimogrede bomo doma imeli bazen. Na balkonu ponavadi nimamo vodovodnega priključka niti nimamo vtičnice.

Slikovna navodila

Mi smo se odločili da gremo z Vodnarjem po svoje. Vodnar ni priključen v električno omrežje in ne potrebuje vodovodnega priključka. V Vodnarju je vgrajen akumulator 12V, ki deluje vsaj 3 mesece pri normalni uporabi, za dovod vode pa si lahko izberemo kakršnokoli ročko z vodo, iz katere bo vodnar črpal vodo za zalivanje naših rastlin.

Kje se Vodnar uporablja

Vodnarja uporabite ko greste na počitnice, ko zapustite vikend na morju ali hribih, če imate majhen vrt, balokonske rože ali sobne rastline. Imamo več variant sestavljanja ali različne priključke: trde cevi ali mehka cev "cev PVC, nearmirana" notranjega premera 13mm.

Trda cev se uporablja na balkonih in zunanji uporabi.

Mehka cev se lahko uporabi za notranjo uporabo v hiši. Cev lahko iz premera 10mm z različnimi adapterji zožamo ali razširimo. Z mehko cevjo smo bolj fleksibilni.

Uporaba Vodnarja

Vodnar je namenjen predvsem za zalivanje rastlin ko Vas ni doma. Imamo kar nekaj primerov, kjer bi lahko uporabljali Vodnarja:

 1. za čas vašega dopusta,
 2. na balkonu,
 3. na vrtovih, kjer ni priključka za elektriko ali ni vodovodnega priključka,
 4. pisarni,
 5. na vašem vikendu.

Vsebina Vodnarja

 • Vodnarja v vodo tesnem ohišju (ni namenjeno potapljanju v vodo!)
 • akumulator,
 • polnilnik za akumulator (za 2, 6 ali 12V),
 • črpalko za vodo, povratni ventil,
 • prozorno cev za povezavo črpalke in povratnega ventila,
 • cevi za zalivanje z utori za zalivanje in čepa za zamašitev cevi
 • držala za cev (vijak in držalo za cev)

Novost pri vsebini

Trda cev premere 13,5mm, dolžine 3m (2x1m + 2x0.5m) z utori za luknje "luknje si boste zvrtali sami tam, kjer bo potrebno", 2 x spojke za cev, 2 x čep za cev s tesnilom, T člen za povezavo povratnega ventila in cevi, 8 x držalo za cev "držalo se vstavi z plastičnim vijakom v korito, da je cev v ravni liniji in nad koritom".

CEV - cevi imajo pripravljene utore na vsakih 10cm. Utorov ne luknjajte dokler ne boste vedeli kateri Utori so nad koritom. Luknje za utore so lahko do 1,5 do 2,5mm, priporočamo vam 2mm.

ČEP - čep zamaši konec cevi.

V primeru da bi želeli imeti daljšo cev, si lahko dokupite dodatke v našem prodajnem servisu. Cevi so narezani na 1m in imajo utore že pripravljene. Kako pa cev sestavimo je vidno iz slike sestava cevi.

Variante povezave VODNARJA

Pripravili smo vam nekaj variant, kako povezati vašega vodnarja. Lahko povežete cevi v ravno linijo, lahko pa imate tudi zavoj "90 stopinj". Vsebina je namenjena za 3m dolžine zalivanja, z nakupom dodatkov lahko podaljšate vašo dolžino. Maksimalna dolžina je 5m, to je cca. 8 korit "dolžine 60cm".

Več o VODNARJU

Variante povezave VODNARJA

Navodila za sestavo - NOVO slikovno

Nakup VODNARJA

www.svet-el.si

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 29 Avgust 2013 06:36 )  
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

PayPal naročnina

Svet elektronike zdaj z več vsebine (Arduino, ARM, Raspberry PI, PSoC, PIC, lestvično programiranje, radioamaterstvo...)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 10% popustom po ceni samo 44,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za pravne osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 20% popustom po ceni samo 39,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za fizične osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni samo 20,33 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije ali avtor članka v reviji Svet elektronike in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni samo 10,16 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

V primerih spletne naročnine boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike


Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information