Svet elektronike

Ŕetrtek
19 oktober 2017
Text size
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Domov Revija Predstavljamo VODNAR - Zaliva namesto vas

VODNAR - Zaliva namesto vas

E-pošta Natisni

Slike niOd kod nam ideja za izdelavo avtomata za avtomatsko zalivanje rastlin, ki ga prodaja ┼że vsaka trgovina? Vse naprave imajo napajanje 230V ali pa so priklju─Źene na vodovodno omre┼żje in jih napaja baterija 1,5V. Elektrike lahko zmanjka, rastline ostanejo brez zalivanja. Pipa lahko pu┼í─Źa in mimogrede bomo doma imeli bazen. Na balkonu ponavadi nimamo vodovodnega priklju─Źka niti nimamo vti─Źnice.

Slikovna navodila

Mi smo se odlo─Źili da gremo z Vodnarjem po svoje. Vodnar ni priklju─Źen v elektri─Źno omre┼żje in ne potrebuje vodovodnega priklju─Źka. V Vodnarju je vgrajen akumulator 12V, ki deluje vsaj 3 mesece pri normalni uporabi, za dovod vode pa si lahko izberemo kakr┼ínokoli ro─Źko z vodo, iz katere bo vodnar ─Źrpal vodo za zalivanje na┼íih rastlin.

Kje se Vodnar uporablja

Vodnarja uporabite ko greste na po─Źitnice, ko zapustite vikend na morju ali hribih, ─Źe imate majhen vrt, balokonske ro┼że ali sobne rastline. Imamo ve─Ź variant sestavljanja ali razli─Źne priklju─Źke: trde cevi ali mehka cev "cev PVC, nearmirana" notranjega premera 13mm.

Trda cev se uporablja na balkonih in zunanji uporabi.

Mehka cev se lahko uporabi za notranjo uporabo v hi┼íi. Cev lahko iz premera 10mm z razli─Źnimi adapterji zo┼żamo ali raz┼íirimo. Z mehko cevjo smo bolj fleksibilni.

Uporaba Vodnarja

Vodnar je namenjen predvsem za zalivanje rastlin ko Vas ni doma. Imamo kar nekaj primerov, kjer bi lahko uporabljali Vodnarja:

 1. za ─Źas va┼íega dopusta,
 2. na balkonu,
 3. na vrtovih, kjer ni priklju─Źka za elektriko ali ni vodovodnega priklju─Źka,
 4. pisarni,
 5. na vašem vikendu.

Vsebina Vodnarja

 • Vodnarja v vodo tesnem ohi┼íju (ni namenjeno potapljanju v vodo!)
 • akumulator,
 • polnilnik za akumulator (za 2, 6 ali 12V),
 • ─Źrpalko za vodo, povratni ventil,
 • prozorno cev za povezavo ─Źrpalke in povratnega ventila,
 • cevi za zalivanje z utori za zalivanje in ─Źepa za zama┼íitev cevi
 • dr┼żala za cev (vijak in dr┼żalo za cev)

Novost pri vsebini

Trda cev premere 13,5mm, dol┼żine 3m (2x1m + 2x0.5m) z utori za luknje "luknje si boste zvrtali sami tam, kjer bo potrebno", 2 x spojke za cev, 2 x ─Źep za cev s tesnilom, T ─Źlen za povezavo povratnega ventila in cevi, 8 x dr┼żalo za cev "dr┼żalo se vstavi z plasti─Źnim vijakom v korito, da je cev v ravni liniji in nad koritom".

CEV - cevi imajo pripravljene utore na vsakih 10cm. Utorov ne luknjajte dokler ne boste vedeli kateri Utori so nad koritom. Luknje za utore so lahko do 1,5 do 2,5mm, priporo─Źamo vam 2mm.

─îEP - ─Źep zama┼íi konec cevi.

V primeru da bi ┼żeleli imeti dalj┼ío cev, si lahko dokupite dodatke v na┼íem prodajnem servisu. Cevi so narezani na 1m in imajo utore ┼że pripravljene. Kako pa cev sestavimo je vidno iz slike sestava cevi.

Variante povezave VODNARJA

Pripravili smo vam nekaj variant, kako povezati va┼íega vodnarja. Lahko pove┼żete cevi v ravno linijo, lahko pa imate tudi zavoj "90 stopinj". Vsebina je namenjena za 3m dol┼żine zalivanja, z nakupom dodatkov lahko podalj┼íate va┼ío dol┼żino. Maksimalna dol┼żina je 5m, to je cca. 8 korit "dol┼żine 60cm".

Ve─Ź o VODNARJU

Variante povezave VODNARJA

Navodila za sestavo - NOVO slikovno

Nakup VODNARJA

www.svet-el.si

Zadnji─Ź posodobljeno ( ─îetrtek, 29 Avgust 2013 06:36 )  
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

PayPal naro─Źnina

Svet elektronike zdaj z ve─Ź vsebine (Arduino, ARM, Raspberry PI, PSoC, PIC, lestvi─Źno programiranje, radioamaterstvo...)

 

─îe ┼żelite kupiti celoletno Naro─Źnino na tiskano revijo Svet elektronike z vklju─Źenim 10% popustom po ceni samo 44,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za pravne osebe!)

 

─îe ┼żelite kupiti celoletno Naro─Źnino na tiskano revijo Svet elektronike z vklju─Źenim 20% popustom po ceni samo 39,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za fizi─Źne osebe!)

 

─îe ┼żelite kupiti celoletno Spletno naro─Źnino na revijo Svet elektronike po ceni samo 20,33 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

─îe ste obstoje─Źi naro─Źnik tiskane revije ali avtor ─Źlanka v reviji Svet elektronike in ┼żelite kupiti Spletno naro─Źnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni samo 10,16 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

V primerih spletne naro─Źnine boste na Va┼í email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabni┼íko ime in Geslo za celoletno Spletno naro─Źnino na revijo Svet elektronike


Na┼ía spletna stran uporablja pi┼íkotke. ─îe ┼żelite izvedeti ve─Ź o uporabi pi┼íkotkov si preberite na┼ío Politiko o pi┼íkotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information