0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoCP-link 3: prenos slike zaslona preko Ehterneta

    CP-link 3: prenos slike zaslona preko Ehterneta

    Dobrih 10 let po predstavitvi CP-link tehnologije podjetje Beckhoff predstavlja nov koncept na področju daljših povezav procesnega dela računalnika z računalniki – zasloni. CP-link 3 je programska rešitev zasnovana na standardni Beckhoff strojni opremi. Povezava je izvedena preko cenovno ugodnega standardnega Ethernet kabla (CAT 5) in omogoča enostavne povezave do razdalje 100 m.

    Pred leti je podjetje Beckhoff predstavilo prvo generacijo CP-link rešitve, ki je omogočala ločeno postavitev zaslona, tipkovnice in miške do 100 metrov stran od procesnega dela računalnika. Prva in druga generacija CP-link povezave sta temeljili na hardverskih rešitvah, prva na posebni komunikacijski kartici na strani računalnika, koaksialnega kabla in zaslonih s CP-link vmesnikom, druga, z največjo razdaljo povezave do 50 m, pa na DVI/USB povezavi.

    CP-link 3 je nova rešitev, ki prenaša sliko preko Etherneta do enega ali več odjemalcev vključno s funkcijo posebnih tipk, zaslona občutljivega na dotik (touch screen) in virtualnega USB-ja (podpira USB 1.1 in USB 2.0, slednji z omejeno zmogljivostjo prenosa).

    Celotni članek

     

    CP-link 3: prenos slike zaslona preko Ehterneta
    2010_SE174_20
    Avtor: Bogdan Rojc, dipl.inž.
    www.beckhoff.si