0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNaslednji korak na področju obdelave podatkov: analiza v realnem času

    Naslednji korak na področju obdelave podatkov: analiza v realnem času

    Intel predstavlja naslednji korak na področju obdelave velikih količin podatkov: analiza v realnem času. Družina izdelkov Intel Xeon E7 v2 prinaša najnaprednejšo tehnologijo za analizo podatkov v pomnilniku, s čimer podpira hitrejše poslovne spremembe. Podjetje Intel je predstavilo družino procesorjev Intel Xeon E7 v2, s pomočjo katere bodo lahko podjetja iz različnih panog, od maloprodaje in zdravstva do bančništva in prevozništva, preoblikovala podatke v konkretne vpoglede, potrebne za sprejemanje odločitev.

    Analiza podatkov podjetjem omogoča sprejemanje odločitev, ki izboljšujejo poslovne rezultate. Procesorji družine Intel Xeon E7 v2 zagotavljajo nove zmogljivosti za obdelavo in analizo velikih količin različnih podatkov ter omogočajo dostop do informacij, ki doslej niso bile dostopne.

    Ključna dejstva:

    • Intel je predstavil novo družino procesorjev Intel Xeon E7 v2, zasnovano za poslovno kritično računalništvo. Novi procesorji prinašajo podporo za največje količine pomnilnika do sedaj, s čimer omogočajo hitro analizo velikih količin podatkov in v realnem času zagotavljajo vpogled v raznolike podatke.
    • Novi procesorji zagotavljajo do 80 odstotkov višjo zmogljivost in do 80 odstotkov nižje skupne stroške lastništva kot konkurenčne arhitekture RISC.
    • Nova družina procesorjev zagotavlja dvakrat višjo povprečno zmogljivost in štirikrat večjo pasovno širino kot prejšnja generacija.

    »Organizacije, ki podatke uporabljajo za hitrejše razumevanje poslovanja, si bodo ustvarile konkurenčno prednost,« je dejala Diane Bryant, višja podpredsednica in direktorica Intelove skupine za podatkovne centre. »Izjemna zmogljivost, pomnilniške kapacitete ter zanesljivost procesorjev družine Intel Xeon E7 v2 oddelkom za informacijske tehnologije pomagajo analizirati velike količine podatkov v realnem času za odkrivanje in izkoriščanje trendov, oblikovanje novih storitev ter zagotavljanje poslovne učinkovitosti.«Slike ni

    Velike količine podatkov in internet stvari številnim organizacijam nudita izjemne priložnosti za rast, saj zagotavljata vpogled v podatke, ki omogoča oblikovanje storitev, s katerimi dosegajo boljše poslovne rezultate. Trg tehnologij in storitev za velike količine podatkov naj bi do leta 2017 letno rasel za 27 odstotkov ter tako dosegel skupno vrednost 32,4 milijarde ameriških dolarjev. To povečanje je predvsem posledica ogromnih količin podatkov, ki jih ustvarjajo povezane naprave (internet stvari), katerih število naj bi do leta 2020 doseglo kar 30 milijard. Poleg teh prednosti lahko naložbe v najzmogljivejše tehnologije in rešitve za analizo podatkov prinesejo tudi bistveno zmanjšanje stroškov. Na primer, Intelov oddelek za informacijske tehnologije naj bi do leta 2016 z uporabo teh rešitev dosegel prihranke in povečal poslovne prihodke v višini skoraj pol milijarde ameriških dolarje.

    Višja zmogljivost za obdelave in analizo velikih količin podatkov z vrhunsko zanesljivostjo

    Družina procesorjev Intel Xeon E7 v2 ima trikrat več pomnilniških kapacitet kot prejšnja generacija, kar omogoča bistveno hitrejšo in podrobnejšo analizo podatkov. Analiza podatkov v pomnilniku celoten nabor podatkov – na primer, celotno podatkovno zbirko strank podjetja – naloži in analizira neposredno v sistemskem pomnilniku ter ne uporablja trdih diskov. Ta pristop je zaradi večjih potreb po zahtevnejših analizah čedalje bolj priljubljen. Po pričakovanjih raziskovalnega podjetja Gartner bo tehnologijo analize podatkov v pomnilniku do leta 2015 vpeljalo 35 odstotkov srednje velikih in velikih podjetij, medtem ko je tehnologijo leta 2012 uporabljalo le 10 odstotkov teh podjetij. Gartner prav tako napoveduje, da bo 50 odstotkov izmed 2000 največjih globalnih podjetij z uporabo te tehnologije izkoristilo dodatne prednosti svojih poslovnih informacijskih sistemov ERP.

    EBay, ena od največjih in najbolj kompleksnih spletnih tržnic na svetu, upravlja izjemno velike količine podatkov – več kot 50 petabajtov (PB) podatkov za več kot 100 milijonov uporabnikov. V podjetju eBay so v začetnem preizkusnem obdobju z novimi procesorji Intel Xeon E7 v2 in programsko opremo za analizo podatkov v pomnilniku HANA* podjetja SAP že povečali zmogljivost ter pridobili novo razumevanje večjih naborov podatkov, kar bo njihovim strankam zagotovilo nove priložnosti za ustvarjanje prihodkov.Slike ni

    Novi procesorji so zasnovani za strežnike, ki podpirajo do 32 procesorjev, in konfiguracije, ki podpirajo do 15 procesorskih jeder ter do 1,5 terabajta (TB) pomnilnika na vsaki reži. Nova družina procesorjev tako zagotavlja dvakrat višjo zmogljivost v primerjavi s prejšnjo generacijo. Te izboljšave bodo podjetjem omogočile učinkovitejše upravljanje poslovno kritičnih aplikacij, kot so sistemi za podporo poslovanju (BSS), upravljanje odnosov s strankami (CRM) ter poslovni informacijski sistemi (ERP). Prav tako prinašajo tudi nižje stroške in krajši odzivni čas. Na primer, z uporabo teh zmogljivosti lahko prodajne ekipe povečajo prihodke, tako da določijo najbolj primerno obdobje za prodajo izdelka, naftna podjetja pa lahko bolj natančno napovejo čas, ko njihove naftne ploščadi potrebujejo preventivno vzdrževanje.

    Družina procesorjev Intel Xeon E7 v2 vključuje Intelovo integrirano tehnologijo Intel Data Direct I/O za odpravljanje ozkih grl pri prenosu podatkov ter podporo za vmesnike PCIe 3.0. Tako zagotavlja do štirikrat večjo pasovno širino v primerjavi s prejšnjo generacijo ter dodatne kapacitete za shranjevanje podatkov in omrežne povezave.

    Neprekinjeno delovanje in zanesljivost sistemov sta ključni zahtevi poslovno kritičnih aplikacij. Procesorji Intel Xeon E7 v2 nadaljujejo Intelovo tradicijo zagotavljanja vrhunske zanesljivosti, razpoložljivosti ter možnosti za servisiranje. Tehnologija Intel Run Sure Technology je zasnovana za visoko razpoložljive rešitve z 99,999-odstotno zanesljivostjo in zmanjšuje število in stroške načrtovanih in nenačrtovanih prekinitev delovanja.

    Širok nabor ponudnikov

    Intelova družina procesorjev Intel Xeon E7 v2 bo na voljo v več kot 40 platformah, ki jih nudijo proizvajalci računalniških sistemov po vsem svetu. Ti vključujejo podjetja Asus*, Bull*, Cisco*, Dell*, EMC*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, PowerLeader*, Quanta*, SGI*, Sugon*, Supermicro*, Unisys* in ZTE*. Platforme s procesorji Xeon E7 v2 podpirajo tudi številni ponudniki programske opreme za analizo podatkov, kot so Altibase*, IBM*, Microsoft*, Oracle*, Pivotal*, QlikView*, Red Hat*, SAP*, SAS*, Software AG*, Splunk*, Sungard*, Teradata*, TongTech*, Vertica* ter YonYou*.

    Za bolj podrobne informacije o tehnologijah, navedenih v tem sporočilu za javnost, obiščite spletno stran http://newsroom.intel.com/community/intel_newsroom/blog/2014/02/18/intel-advances-next-phase-of-big-data-intelligence-real-time-analytics.

    O podjetju Intel

    Intel (NASDAQ: INTC) je vodilno podjetje na področju računalniških inovacij. Podjetje oblikuje in izdeluje ključne tehnologije, ki služijo kot temelj za računalniške naprave po vsem svetu. Dodatne informacije o podjetju Intel so na voljo na naslovih newsroom.intel.com in blogs.intel.com.

    Intel, Intel Xeon in logotip podjetja Intel so blagovne znaMke podjetja Intel Corporation v ZDA in drugih državah. *Druga imena in blagovne znamke so lahko last drugih.

    Naslednji korak na področju obdelave podatkov: analiza v realnem času

    Intel Corporation

    Tel.: +420 222 090 304 (1)

    www.intel.com

    2014_SE217_9