0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoTehnologije, orodja in rešitve za zvok in vibracije

    Tehnologije, orodja in rešitve za zvok in vibracije

    Podjetje National Instruments je bilo ustanovljeno leta 1976 in danes zaposluje prek sedem tisoč ljudi, zastopstva pa ima vsepovsod po svetu. Eno izmed hčerinskih podjetij NI je tudi slovenska podružnica, ki pokriva države bivše Jugoslavije, Bolgarijo in Albanijo. Podjetje je razvojno naravnano, saj je v razvoj in raziskave vključenih več kot dve tretjini zaposlenih in do nedavnega je ta armada dnevno lansirala na tržišče en nov izdelek.

    Ne ponujajo končnih rešitev, ampak programsko in strojno opremo, svetovanje ter pomoč končnim uporabnikom pri izbiri in uporabi njihove programske in strojne opreme. Sicer pa sodelujejo s celo vrsto partnerjev, ki lahko končnemu uporabniku ponudijo končne rešitve, če se stranka tako odloči. Dogodek, ki so ga tokrat organizirali na temo zvoka in vibracij je morda malo bolj specifičen, nikakor pa ne moremo reči, da se mi s tem ne ukvarjamo in se najbrž tudi nikoli ne bomo. Zvok, šum, hrup in vibracije so ves čas prisotni in lahko jih uporabimo sebi v prid.Slike ni

    Meritve v zvezi z zvokom so potrebne ali dobrodošle na različnih področjih, od meritev hrupa v zvezi z zagotavljanjem ustreznega delovnega okolja, meritev hrupa in vibracij, ki jih povzročajo motorji in naprave, ki jih poganjajo, do meritev na zgradbah, objektih, konstrukcijah. S primerjavo rezultatov lahko kasneje z analizo ugotovimo kakšno je stanje okolja, naprave, zgradbe ali konstrukcije.

    Morda nam je najbližje nadzor delovanja strojev in naprav, ki lahko neposredno vpliva na višji izplen v proizvodnji, zmanjšanje izmeta in manjšo porabo vhodnih materialov. Obenem lahko to pomeni tudi povečanje kakovosti izdelkov, zmanjšanje čakalnega časa, ko je naprava v popravilu ali čakamo na dobavo okvarjenega sestavnega dela in podaljšanje cikla vzdrževanja. Izognemo se tudi nenačrtovanim izpadom proizvodnje zaradi okvar. Zvok nas lahko na napako opozori veliko prej, preden nastopi dejanska okvara!Slike ni

    Nadzor oziroma opazovanje torej pomeni zagotavljanje nemotene proizvodnje, znižanje proizvodnih stroškov in dvig kvalitete proizvodov.

    Drugo pomembno področje, kjer nam ni vseeno, kako visok je novo zvoka, hrupa ali šuma, je naše življenjsko in delovno okolje, v katerem so predpisane največje dovoljene vrednosti. Tudi če so te vrednosti manjše od predpisanih mejnih vrednosti, je lahko življenje in delo v takšnih razmerah zdravju škodljivo, zato je včasih zelo pomembno, kakšne in kako zanesljive podatke imamo na voljo, kako pogosto smo vzorčili in s kakšno resolucijo. S kasnejšimi analizami lahko odkrijemo marsikaj in morda s preprostimi posegi odpravimo glavne vzroke motečih pojavov.

    Celotni članek

    Tehnologije, orodja in rešitve za zvok in vibracije

    AX elektronika d.o.o.

    www.ni.com/slovenia

    www.svet-el.si

    2014_SE217_40