0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceTrifazni gonilnik BLDC motorja skupaj z močnostnim modulom

    Trifazni gonilnik BLDC motorja skupaj z močnostnim modulom

    Vezje za pogon trifaznih brezkrtačnih DC motorjev omogoča Microchipu popolno ponudbo zanesljivih rešitev motorskih sistemov.

    Microchip je objavil novost v svoji ponudbi, nov trifazni gonilnik BLDC motorja skupaj z močnostnim modulom, ki ima oznako MCP8024. To novo vezje vsebuje funkcije, ki so dovolj močne, da dsPIC® digitalni signalni krmilniki (DSC) in PIC®. mikrokontrolerji (MCU) z lahkoto krmilijo šest N-kanalni močnostnih MOSFET tranzistorjev. Uporabniki lahko tako izboljšajo delovanje in robustnost svojih naprav, dosežejo večjo učinkovitost in znižajo stroške sistema, hkrati pa skrajšajo čas do trženja izdelka.

    Ključna dejstva:

    • Novi gonilnik trifaznega BLDC motorja z močnostni modulom zagotavlja vse: napajanje, zaznavanje in potrebno zaščito za delovanje robustnih visoko učinkovitih rešitev
    • Integrirani so tudi regulatorji napetosti, ojačevalniki zaznavanja toka in pretokovna zaščita
    • Povečana prilagodljivost z nastavljivim upravljanjem mrtvega časa gonilnika, krmiljenjem blanking-time časa in omejitve previsokega toka (OCL) skozi zunanje MOSFET tranzistorje
    • Primeren za delovanje v težkih okoljih, kot so industrijske in avtomobilske aplikacije pod pokrovom motorja

    MCP8024 deluje v širokem razponu napetosti od 6V do 28V in lahko celo zdrži prehodne napetostne konice do 48V. Naprava ponuja visoko stopnjo integracije analognih vezij, kot so na primer trije operativni ojačevalniki za zaznavanje toka; komparator previsokega toka; MOSFET gonilnike in dvosmerni komunikacijski vmesnik za celovito zasnovo motorskega sistema. Nastavljivo upravljanje mrtvega časa gonilnika, krmiljenje slepega časa in omejevanje toka zunanjih MOSFET tranzistorjev (Over-Current Limit, OCL) ponujajo precejšnje povečanje fleksibilnosti. Nastavljiv step-down pretvornik napaja široko paleto mikrokontrolerjev s prednostmi, ki jih prinašajo rešitve stikalnih DC-DC pretvornikov. Poleg tega imajo široko temperaturno območje delovanja od -40°C do 150°C (H-tem), kar MCP8024 gonilnikom omogoča, da se lahko uporabljajo tudi v tako težkih okoljih, kot je na primer pod pokrovom avtomobila.

    MCP8024 je na voljo v termično izboljšanih QFN 5mm x 5mm ohišjih s 40 priključki in TQFP ohišjih 7mm x 7 mm z 48 priključki. MCP8024 je primeren za široko paleto aplikacij na avtomobilskem trgu, kot so HVAC puhala in črpalke in na industrijskem trgu, vključno z ventilatorji, nadzor gibanja, robotika, in drugi.

    Gonilnik MCP8024 je podprt z Microchipovo ploščo za preizkus delovanja MCP8024 TQFP gonilnika elektronsko komutiranega motorja (ADM00557), ki stane 99 $. MCP8024 je že na voljo za vzorčenje in za redno proizvodnjo.

    Za več informacij obiščite spletno stran Microchip na http://www.microchip.com/get/RTAS.

    Imena in logotip Microchip, dsPIC in PIC so registrirane blagovne znamke podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so v prispevku omenjene, so last njihovih podjetij.

    Trifazni gonilnik BLDC motorja skupaj z močnostnim modulom

    Microchip Technology Inc

    www.microchip.com

    2014_SE216_5