0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoInteligentno krmiljenje LED osvetlitve

    Inteligentno krmiljenje LED osvetlitve

    Kako dobi LED osvetlitev z digitalnimi signalnimi krmilniki inteligentni nadzor in komunikacijo, pojasnjuje Charlie Ice iz podjetja Microchip Technology Inc.

    Slike niED osvetlitev spreminja način, na katerega se svetloba uporablja in odpira nove možnosti za oblikovalce, da LED-razsvetljavi dodajo inteligenten nadzor in barvno mešanje. DSC-ji (digitalni signalni krmilniki) lahko pospešijo razvoj inovacij v aplikacijah, ki segajo od avtomobilskih sprednjih in zadnjih luči, do sodobnih svetlobnih predstav, kjer se lahko javne zgradbe spremenijo v prava umetniška dela. Edinstvena kombinacija učinkovitosti, zmožnost zatemnitve in dolga življenjska doba LED diod omogoča, da bo razsvetljava spremenljivih barv bolj učinkovita, cenejša in bolj dostopna. Uporaba digitalnega signalnega krmilnika (DSC) omogoča učinkovito krmiljenje LED razsvetljave in natančen nadzor nad barvo, kot tudi komunikacijo z zunanjim svetom. Vse te funkcije skupaj dajejo oblikovalcem svobodo pri razvijanju LED-razsvetljave naslednje generacije, ki se močno razlikuje od tiste, ki smo je bili vajeni doslej.

    Višja svetilnost, večja kompleksnost

    LED-indikatorji z nizko porabo so sestavni del številnih izdelkov in večina inženirjev pozna njihovo preprosto načrtovanje: vse, kar potrebujete je vir napetosti in zaporedno vezan upor takšne vrednosti, da bo tekel skozi LED tok pod tipično vrednostjo 5 mA. Priključitev na GPIO priključek mikrokontrolerja daje oblikovalcem možnost, da LED dioda utripa. Vendar pa se preprosto načrtovanje LED indikatorja hitro zaplete, ko zaporedno povežemo LED diode z visoko svetilnostjo in visokim delovnim tokom, ki presega 350 mA. Tukaj se vsak oblikovalec sooča z izzivom krmiljenja toka kljub spremembam temperature in ekstremni vročini, ki jo med delovanjem povzročajo same LED diode.Slike ni

    Inteligentni nadzor toka

    Da bi pri LED diodah visoke svetilnosti ohranili svetlost in barvo svetlobe, je potrebno vzdrževati relativno visok konstanten tok. Slika 1 prikazuje, kako je LED je svetlobni tok sorazmeren z električnim tokom (IF), ki teče skozi LED. Konstanten tok skozi LED diodo je zato ključnega pomena za doseganje skladne barve in svetilnosti. Z uporabo preprostega serijskega upora v LED tokokrogu je tok določen z naslednjo enačbo:

    (IF = (VSource-VF)/R)

    Ker se vir napetosti (VSource) spreminja, se bo spreminjal tudi tok skozi LED, kar povzroči razlike v količini svetlobe, ki jo te oddajajo. LED diode je zato treba napajati s takšnega vira, ki je sposoben aktivno uravnavati tok skozi porabnik.

    Celotni članek

    Inteligentno krmiljenje LED osvetlitve

    Microchip Technology Inc

    www.microchip.com

    2014_SE215_10