0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceProgramsko zasnovani instrumenti za elektronsko preizkušanje

    Programsko zasnovani instrumenti za elektronsko preizkušanje

    Razširitve gonilnikov za instrumente na osnovi FPGA, naprave FPGA Xilinx 7 Series in prva prilagodilna enota PXImc v panogi razširjajo arhitekturo LabVIEW RIO za zmanjšanje skupnih stroškov preizkušanja.

    Slike niPodjetje National Instruments (Nasdaq: NATI) je napovedalo več novosti v svoji rekonfigurabilni V/I arhitekturi (RIO), kar za uporabnika poveča in zagotavlja dovolj zmogljivosti za reševanje izzivov sodobnih sistemov za preizkušanje, pri tem pa zmanjša skupne stroške preizkusa. »Preizkušane naprave so vedno bolj kompleksne, zato potrebujejo inženirji nove strategije, da ostanejo konkurenčni in izpolnijo roke za razvoj izdelka do trga, pri tem pa zmanjšajo stroške,« je povedal Charles Schroeder, direktor preizkusnih sistemov pri podjetju NI. »Pristop v obliki platforme, ki ga ponuja arhitektura LabVIEW RIO, nudi inženirjem prilagodljiva in razširljiva orodja, ki jih potrebujejo za svoj uspeh.«

    Najpomembnejše posodobitve platforme so nove razširitve gonilnikov za instrumente na osnovi FPGA za gonilnike instrumentov, kar so funkcije gonilnikov za RF-signalne analizatorje in generatorje NI, ki združuje prilagodljivost odprte naprave FPGA z združljivostjo, ki jo inženirji pričakujejo od gonilnika za instrumente, ki je skladen z industrijskimi standardi. Razširitve FPGA temeljijo na prvem programsko zasnovanem instrumentu na svetu, vektorski signalni sprejemno-oddajni napravi NI PXIe-5644R, ki je bila napovedana na prireditvi NIWeek 2012. Te razširitve še olajšajo izkoriščanje prednosti odprtih naprav FPGA za uporabnike z malo ali nič izkušenj pri programiranju naprav FPGA, saj lahko tako bolje izpolnijo potrebe aplikacije z dodatno obdelavo in krmiljenjem. Inženirji, ki že uporabljajo vektorske signalne sprejemno-oddajne naprave, lahko posodobijo svoje gonilnike, nato pa kombinirajo aplikacijsko kodo FPGA s standardno kodo gonilnika instrumenta.

    Slike ni»S strani uporabnika programirljiva naprava FPGA na vektorski signalni sprejemno-oddajni napravi NI je zares nujna za reševanje izzivov, ki so povezani s preizkušanjem najnovejših močno integriranih RF-komponent,« je povedal Gorkem Guven, podpredsednik podjetja Hittite Microwave Corporation. »Z razširitvami FPGA za gonilnike instrumentov in načinom programiranja, ki ga ponuja okolje LabVIEW, zlahka izkoristimo prednosti naprave FPGA za dramatično zmanjšanje svojih časov preizkušanja, pri tem pa ohranimo vso strojno in programsko funkcionalnost, ki jo pričakujemo od svoje preizkusne RF-opreme.«

    Še ena novost v arhitekturi LabVIEW RIO je enota FPGA NI PXIe-7975R NI FlexRIO, ki ponuja najnovejšo tehnologijo FPGA Xilinx 7 Series za avtomatizirano preizkušanje in visokozmogljive vgrajene aplikacije. Nova enota FPGA NI FlexRIO v primerjavi z obstoječimi enotami FPGA podvoji pasovno širino pretakanja podatkov na 1,6 GB/s in početveri vgrajeni pomnilnik DRAM na 2 GB. Na voljo sta tudi dve novi prilagodilni enoti NI FlexRIO, 4,4-GHz sprejemnik NI 5792 in RF-oddajnik NI 5793.

    Za reševanje večjih zahtev obdelave, ki jih postavlja računanje s plavajočo vejico, je podjetje NI izboljšalo zmogljivost CPE arhitekture LabVIEW RIO z novo prilagodilno enoto NI PXIe-8383mc PXImc. S tehnologijo NI PXImc lahko inženirji razširijo obdelavo s plavajočo vejico po več procesorjih v sistemu na enak način, kot se obdelava s fiksno vejico porazdeli po več napravah FPGA.

    Dodatni viri:

    • Gonilnik za instrument z razširitvami za FPGA
    • Tehnologija PXImc

    LabVIEW, National Instruments, NI, ni.com, NI FlexRIO in NIWeek so blagovne znamke podjetja National Instruments. Druga navedena imena izdelkov in podjetij so blagovne znamke ali imena njihovih lastnikov.

    Programsko zasnovani instrumenti za elektronsko preizkušanje

    National Instruments d.o.o.

    Tel: + 386 3 425 4200

    Brezplačna številka: 080 080 844

    www.ni.com/slovenia

    2013_SE212_7