0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPretekle številkeCelotna revija in kazalo SE 207 april 2013

    Celotna revija in kazalo SE 207 april 2013

    Dragi bralci,

    Končno smo dočakali pomlad! Letošnja zima se ni dala do zadnjega in je otepala s svojim sneženim repom še dolgo v marcu. To seveda pomeni, da ste za kurjavo potrošili precej več kuriva, kot pretekla leta in verjetno tudi sami veste, da je skrajni čas, da zamenjate ali izpopolnite način ogrevanja, ki bo cenejši in tudi bolj prijazen do uporabnika v vseh pogledih. V št. 206 naše revije smo objavili 1. del članka o pametnem (pa tudi inovativnem) krmilniku, ki bo krmilil sistem za ogrevanje. V čem je krmilnik tako pameten in inovativen? Predvsem v tem, da je narejen kot »odprtokodni« sistem, katerega uporabniki samo oblikujejo, si izmenjujejo načrte in rešitve, hkrati pa je vse cenovno ugodno. Za prijaznost uporabniku pa je kot dodaten plus potrebno omeniti grafični vmesnik, preko katerega načrtujemo delovanje krmilnika. V tokratni številki boste torej lahko prebrali 2. del članka, kjer bo avtor prikazal programiranje krmilnika.

    V mesecu februarju je bilo kar »napeto«. Komaj smo končali sejem IFAM v Celju, že smo se pričeli pripravljati na sejem IFAM v Srbiji in na sejem Embedded World (EW) v Nürnbergu, iz katerega smo tudi pripravili malce bolj obsežno reportažo. Sejem EW je ravno prav velik, da si ga lahko ogledamo v enem ali največ dveh dneh, na sejmu pa so prisotni vsi najpomembnejši igralci iz sveta elektronike. Na sejem pridejo tudi proizvajalci iz Amerike, kar recimo na sejmu electronica v Münchnu ni pogost pojav. Na sejmu je bilo zanimivo – tudi za naše bralce se bo našlo kaj zanimivega, saj so mi proizvajalci obljubili nekaj zanimivih ponudb – počakajmo, kaj bodo prinesli naslednji meseci.

    Zaradi pomanjkanja prostora v pretekli številki (in tudi naše nerodnosti) je izpadel 2. del članka o OLED prikazovalnikih, za kar se vam tehnični urednik in tudi jaz opravičujeva. Zato ga objavljamo zdaj. Objavljamo pa tudi nekaj prav zanimivih novic iz področja »ultra« novosti, ki segajo prav na bazična področja elektronike in bodo spremenila integrirana vezja.

    Kljub temu, da nas vreme kliče ven pa verjetno elektronike ne bomo povsem opustili, saj prihajajo novosti tudi v naši ponudbi. Tako smo prenovili ponudbo VF modulov proizvajalca HOPERF, med njimi tudi ASK module, ki so se po prvih testiranjih odlično obnesli z dolgim dosegom in zanesljivim prenosom. Več o tem boste lahko prebrali v naslednjih številkah naše revije. Najboljša lastnost novih VF modulov je prav njihova nizka cena – preverite jo v naši Virtualni trgovini.

    Ko bo sneg skopnel in se bodo tla malce posušila, boste morda vzeli v roke vaš novi detektor kovin. Ga še nimate? No, to res ne bo problem – najdete ga v tokratni številki. Detektor kovin je zanimiv iz treh razlogov: je fizično zelo majhen, potroši malo energije in je dovolj občutljiv, da najde majhen kovanec.

    Naj vam bo pomlad polna kovancev, bodisi takšnih, ki jih boste našli z detektorjem kovin, bodisi tistih zasluženih z vašim delom.

    Lep pozdrav!

    Urednik Jure Mikeln

    Celotna revija PDF!


    kazalo revije svet elektronike

    UVODNIK

    3……………207. številka

    NOVICE

    5 ……………Nov tranzistor P-tipa

    6 ……………Druga vektorska signala sprejemno-oddajna naprava

    7 ……………Nova tehnika na področju 2-D komponent

    9 ……………Družba Rutronik prireja serijo seminarjev iz logistike po vsej Evropi

    10 ……………Mejnik na poti do elektronike s tunelskimi tranzistorji nizke porabe

    15 ……………Beckhoff EL2828: nov osemkanalni izhodni modul

    PREDSTAVLJAMO

    11 ……………Embedded World 2013

    Avtor: Jure Mikeln

    16 ……………Daljinska komunikacija v industriji

    Informacije: Jernej Sotenšek

    19 ……………Imate v vašem kotu prijatelje? Ste na tem svetu sami?

    www.cadcam-group.eu

    22 ……………Avtomatizirano preizkušanje večjedrnih procesorjev v okolju NI LabVIEW

    Avtor: David Hall

    28 ……………Oblikovanju dodatkov za Android™ z Google Open Accessory Framework

    Avtor: David Flowers

    PROGRAMIRANJE

    44 ……………Mikrokontrolerji: Kako začeti?

    Avtor: dr. Simon Vavpotič

    58 ……………Detektor kovine z mikrokontrolerjem – mali iskalec kovancev

    Avtor: Dušan Ponikvar

    SAMOGRADNJE

    33 ……………OLED prikazovalniki (2)

    Avtor: Michael Mannering

    38 ……………Projekt: Kurilnik za peč (2)

    Avtor: Slavko Kocjančič

    51 ……………XMEGA za začetnike (6)

    Avtor: Bojan Kovač

    STIK

    62……………Prodajni servis, mali oglasi, naročilnica

    Kazalo SE_207_APRIL 2013

    2013_SE207