0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoSinhroni 1,5 A regulator nastavimo z enim samim uporom

    Sinhroni 1,5 A regulator nastavimo z enim samim uporom

    LTC3600 ponuja širok razpon napetosti na izhodu z natančno regulacijo v celotnem obsegu. Pri večini regulatorjev je najnižja izhodna napetost omejena z referenčno napetostjo, LTC3600 pa uporablja novo regulacijsko shemo z natančnim 50µA tokovnim virom in sledilnikom napetosti, s katerima dobimo na izhodu nastavljivo izhodno napetost od 0 V pa skoraj do VIN.

    Slike niIma tudi konstantno ojačenje povratne zanke, ki je neodvisno od izhodne napetosti, kar pripomore k odlični regulaciji na vsakem izhodu in omogoča, da vzporedno povežemo več regulatorjev, kadar potrebujemo visoke izhodne tokove.

    Delovanje

    LTC3600 je monolitni step-down buck regulator, ki deluje v tokovnem načinu, z odličnim odzivom na prehodne pojave na linijo in obremenitvi. Frekvenco delovanja je mogoče nastaviti z uporom od 200kHz do 4MHz ali jo sinhronizirati z zunanjim taktom. LTC3600 ima vgrajen natančen 50µA tokovni vir, ki omogoča uporabo enega samega zunanjega upora za programiranje referenčne napetosti, ki je od 0V do 0,5V pod napetostjo VIN. Kot je prikazano na sliki 1, izhod vira vežemo neposredno nazaj na ojačevalnik napake. Izhodna napetost je enaka referenčni napetosti na priključku ISET. Kondenzator se lahko priključi vzporedno z RSET za mehki zagon ali za zmanjšanje bruma, medtem ko izhodna napetost sledi zunanji napetosti, ki je priključena na ISET priključek. Notranja zanka za kompenzacijo v večini aplikacij zadovoljivo stabilizira izhodno napetost, čeprav to lahko naredimo tudi z zunanjimi RC komponentami. Naprava ima tudi »power good« izhod, nastavljiv soft-start ali sledenje napetosti in stalni/ nestalni način delovanja, kar lahko tudi izbiramo. Ima porabo manj kot 1µA v izklopljenem načinu (shutdown), VIN prenapetostno zaščito in pretokovno zaščito na izhodu, zaradi česar je primeren za široko paleto močnostnih aplikacij.

    Uporaba

    Slika 1 prikazuje celotno shemo z LTC3600 v tipični aplikaciji, ki daje na izhodu 3,3V izhodne napetosti pri 12V na vhodu. Slika 2 prikazuje prehodni odziv pri nenadni spremembi obremenitve z notranjo in z zunanjo kompenzacijo. Slika 3 prikazuje učinkovitost v CCM in DCM načinu delovanja. Poleg tega lahko LTC3600 zlahka nastavimo tako, da postane tokovni vir, kot je prikazano na sliki 4. S spreminjanjem RSET upornosti od 0 do 3 kOhmov lahko nivo izhodnega toka spreminjamo od 0 A do 1,5A.

    Celotni članek

    Sinhroni 1,5 A regulator nastavimo z enim samim uporom

    2012_SE201_33

    www.linear.com