0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoCLOU dvo sistemski prosto stoječi

    CLOU dvo sistemski prosto stoječi

    CLOU je dvo si­stem­ski pro­sto sto­je­či zvoč­nik z sku­pnim vo­lum­nom 52 li­trov. Se­stav­ljen je iz 25 mi­li­me­tr­ske­ga vi­so­ko­ton­ca in dveh 17 cen­ti­me­tr­skih niz­ko-sred­nje­ton­cev. To je zvoč­nik, ki vam bo v za­ba­vo in ve­se­lje, saj po­nu­ja res ne­ver­jetn zvok za ta­ko ugo­dno ce­no. Ker je prin­cip de­lo­va­nja za­pr­to ohi­šje, lah­ko zvoč­nik po­sta­vi­mo tu­di ob ste­ni in ob tem ne iz­gu­bi­mo pri kva­li­te­ti re­pro­duk­ci­je.

    Slike niCLOU je zvoč­nik, ki ima ra­hlo po­u­dar­je­ne niz­ke to­ne od 60 Hz pa do 150 Hz, kar se v prak­si sli­ši kot zvoč­nik, ki ima ze­lo do­bre niz­ke to­ne. Ker je prin­cip zvoč­ni­ka za­prt, je zvoč­nik tu­di iz­re­dno hi­ter ter od­zi­ven v niz­kih fre­kven­cah. Za vi­so­ke fre­kven­ce po­skr­bi odli­čen 25 mi­li­me­tr­ski vi­so­ko­to­nec z mem­bra­no iz bla­ga. Za brhi­ben pre­hod med eno­ta­mi po­skr­bi na­men­ska kret­ni­ca, ki od­stra­ni tu­di ne­za­že­le­no re­so­nan­co pri vi­so­ko­ton­cu. Kret­ni­ca je na vo­ljo že se­stav­lje­na, lah­ko pa jo se­sta­vi­te tu­di sa­mi, saj je na­čr­tu pri­lo­že­na she­ma z vse­mi vre­dnos­tmi ele­men­tov v kret­ni­ci. Re­zul­tat vse­ga te­ga je zvoč­nik z zvo­kom nad pov­pre­čjem, ki bi ga pri­ča­ko­va­li od ce­nov­no ze­lo ugo­dne­ga zvoč­ni­ka.

    Iz­de­la­va zvoč­ni­ka

    Iz­de­la­va ohi­šja CLOU je ne­za­htev­na in pri­mer­na za vsa­ko­gar. Naj­prej raz­re­že­mo plo­šče na toč­ne me­re po na­čr­tu. Ne­kaj po­zor­no­sti mo­ra­mo na­me­ni­ti po­sta­vi­tvi pre­del­ne ste­ne med zgor­njo in spod­njo bas-sred­nje­ton­sko eno­to ter oja­či­tvi ohi­šja v spod­njem de­lu, ki pre­pre­či po­jav ne­za­že­lje­nih re­so­nanc ohi­šja. Za pri­tr­di­tev enot so pred­vi­de­ni kva­li­tet­ni le­sni vi­ja­ki, pri­po­ro­ča­mo pa da za­vr­ta­te pred vi­ja­če­njem maj­hno luk­njo z sve­drom 1,5 mm, ter ta­ko bolj na­tan­čno pri­vi­ja­či­te eno­te.

    Slike niKo je ohi­šje pri­vi­ja­če­no in zle­plje­no, na­re­di­mo vse po­tre­bne iz­re­ze in po­glo­bi­tve za zvoč­ni­ške eno­te na pred­nji stra­ni­ci ter iz­rez za pri­ključ­ni ter­mi­nal na zad­nji stra­ni (iz­re­zi se lah­ko na­re­di­jo tu­di pred le­plje­njem/se­stav­lja­njem ohi­šja, tu ni ne­ke­ga pra­vi­la in iz­be­re­mo mož­nost, ki nam bolj us­tre­za). Če že­li­mo še do­dat­no po­e­no­sta­vi­ti iz­de­la­vo, lah­ko iz­de­la­mo ohi­šje tu­di brez po­rez­ka­nih spred­njih ro­bov ter po­glo­bi­tev za eno­te. Na­to nam osta­ne le še kon­čna ob­de­la­va ohi­šja kar po­me­ni bar­va­nje ali fur­ni­ra­nje ozi­ro­ma kak­šen drug po­sto­pek kon­čne ob­de­la­ve.

    Celotni članek

    CLOU dvo sistemski prosto stoječi

    2012_SE199_21

    www.ke­no.si

    Prejšnji članek
    Naslednji članek