0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoInteligentne cestne svetilke LED naslednje generacije

    Inteligentne cestne svetilke LED naslednje generacije

    Vedno več mest prisega na okolju prijazno cestno razsvetljavo LED. Za pionirko je veljala občina Remchingen v zvezni deželi Baden-Württemberg, kjer je podjetje Rutronik že leta 2008 novo ulico opremilo s 13 svetili LED z možnim uravnavanjem zatemnitve. Zdaj je distributer skupaj s podjetjem Osram Opto Semiconductors in portugalskim strokovnjakom za tehnologijo „Solid State Lighting“ (SSL), podjetjem Arquiled, razvil cestno svetilo LED naslednje generacije. Na Portugalskem so o njegovih prednostih že prepričani: svetila Arqicity bodo na večjem delu države srednjeročno nadomestila običajna svetila

     

    Izraba tehničnih možnosti svetlečih LED diod in vseh drugih komponent – tako se je glasil glavni cilj pri razvoju svetil „Arquicity“ podjetja Arquiled: ta naj bi povezala maksimalno energetsko učinkovitost z dolgo življenjsko dobo in nizkimi stroški vzdrževanja, kot tudi z optično izboljšavo za človeka ter boljšo varnostjo za udeležence v prometu. Da je to uspelo, kažejo glavne značilnosti novega cestnega svetila: svetila Arquicity imajo široko območje vhodne napetosti in jih zato lahko v vsaki državi hitreje in lažje integriramo v obstoječo lokalno oskrbo z električno energijo, in sicer tako v Evropi kot tudi Slike niv Aziji ali ZDA. Zaradi samodejnega uravnavanja svetilnosti še bolj varčujejo z električno energijo, pri tem pa omogočajo maksimalno varnost. Svetila Arquicity se na posebne svetlobne razmere, kot je na primer megla, odzovejo tudi samodejno, tako da se lahko udeleženci v prometu vselej premikajo varno. Z vgrajenim senzorjem gibanja se vklopijo samo takrat, ko je to res potrebno, na primer, ko se približuje pešec ali vozilo. Svetila Arquicity tudi pri različnih višinah zagotavljajo enakomerno osvetlitev na cesti, in sicer na podlagi štirih različnih stopenj svetlosti do 114 V. S tremi različicami svetil z LED diodami od tople bele (3200K) preko nevtralno bele (4500K) do hladno bele (6500K) nudijo najboljšo rešitev za vsak kraj in za vsako potrebo. Na avtocesti tako na primer hladno bela poskrbi za najboljšo vidljivost, v starih delih mesta pa se zdi bolj primerna topla svetloba. Tu se uporablja predvsem toplo bela različica LED.

    Dolgoletno partnerstvo

    Slike niRealizacija vseh teh značilnosti je bila mogoča le zaradi optimalnih komponent. Pri tem je podjetje Arquiled stavilo na svetovanje, podporo pri vzorčenju in tehnično podporo s strani podjetja Rutronik. Že od ustanovitve podjetja Arquiled leta 2005 strokovnjak za razsvetljavo sodeluje z distributerjem. V tem času sta oba partnerja izvedla številne uspešne projekte, med drugim tudi razsvetljavo igralnice v Lizboni, ki je od takrat v celoti osvetljena z LED diodami. 300.000 LED diod podjetja Osram Opto Semiconductors igralnico vedno znova odene v drugo bravo, kar je med prebivalci Lizbone postalo ena izmed glavnih tem pogovorov.

    Slike niArquiled se osredotoča na razvoj tehnologije „Solid State Lighting“ (SSL) za splošno, arhitekturno in cestno razsvetljavo. To so področja, na katerih portugalsko podjetje za širok spekter aplikacij ponuja oblikovalske rešitve, ki so prilagojene strankam. Da bi se lahko s svojimi izvrstnimi rešitvami uveljavilo na hitro rastočem trgu, je podjetje Arquiled za svojega partnerja izbralo distributerja Rutronik, ki ima dolgoletne izkušnje na področju razsvetljave in je kot pionir na področju LED aplikacij že pridobil obsežno tehnično strokovno, kot tudi praktično znanje.

    Celotni članek

    Inteligentne cestne svetilke LED naslednje generacije

    2011_SE191_21

    www.rutronik.com