Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike

AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PG 302 problem
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Nemsko
Novinec

Pridružen/-a: Pet Maj 2004 11:21
Kraj: ig

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2004 6:23 pm    Naslov sporočila: PG 302 problem Odgovori s citatom

Najprej en lep pozdarv!Sem popovn začetnik v programiranu in imam tezave z mojim programatorjem(pg 302).sam sem ga sestavil in tudi umeril.program sem zdanlovdal z interneta in tudi pg302.exe sem namestil kot je treba.Mislim , da sem zadevo dobrop sestavil?ne vem ,mislm tko!programator se mi ne odziva!!napetostni regulator je kr vroc tko da se mal pregreva ko je vse vklopljeno.prosim ce bi mi kdo od izkusenejsih pomagal.hvala Sad !!
Moje ime je Blaž.Sem student elektrotehnike.Zanima me elektrotehnika in na foromu iscem informacije, ki mi bi pomagale pri mojem raziskovanju v svetu elektronov.Najlepse se zahvaljujem za koristne in strokovne informacije.Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik

Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2004 7:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Blaž,

če se 7805 regulator zelo segreva je nekaj zelo narobe... regulator je pri normalnem delovanju rahlo topel.

Težko napišem, kaj bi bilo narobe, dokler ne vidim programatorja. V kolikor si iz Ljubljane, se lahko kakšen dan oglasiš pri nas, da programator pogledamo. Potem lažje kaj rečem...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Nemsko
Novinec

Pridružen/-a: Pet Maj 2004 11:21
Kraj: ig

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2004 7:27 am    Naslov sporočila: PG 302 Odgovori s citatom

Gospod , Jure!!

Najprej se lepo zahvaljujem za pomoc. Ja , mislm da bi slo da pridem k vam na uredništno. Meni ustreza kadar koli imate vi najvec casa.Kje pa vas lahko najdem, a vam morm dat svoj gsm ali kaj podobnega?Lahko mi pa sporočite podatke ali kakšen tel na moj mail(strupenjaca@email.si).hvala!!!! Smile

Moje ime je Blaž.Sem student elektrotehnike.Zanima me elektrotehnika in na foromu iscem informacije, ki mi bi pomagale pri mojem raziskovanju v svetu elektronov.Najlepse se zahvaljujem za koristne in strokovne informacije.Hvala!
Nazaj na vrh
Jure
Urednik

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2004 8:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Blaž,

informacije o podjetju najdeš, če klikneš na logo Svet elektronike in potem poiščeš link: O podjetju. Tam imamo tel. št. in tudi zemljevid, kako se pride do nas.

Jaz sem tukaj nekje do 15 ure vsak delavnik, prej pa pokliči, da bom res tukaj.

LP

Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matt89
Novinec

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 12:22

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 2:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej mene zanima v čemu je problem če se mi isto dogaja kot Nemsko-tu? 7805 se greje tako da je v času nekaj sekund tako vroč da se pošteno opečeš na njem... Videti pa ni nobene neke fizične poškodbe vezja ali pa elementov na njem... Predvsem mi ni jasno zakaj se je to zgodilo kar naenkrat? Predvčerejšnjim sem še lepo programiral z njim, zdaj pa kar naekrat pregrevanje Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Jure
Urednik

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 3:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matt89 je napisal/a:
Torej mene zanima v čemu je problem če se mi isto dogaja kot Nemsko-tu? 7805 se greje tako da je v času nekaj sekund tako vroč da se pošteno opečeš na njem... Videti pa ni nobene neke fizične poškodbe vezja ali pa elementov na njem... Predvsem mi ni jasno zakaj se je to zgodilo kar naenkrat? Predvčerejšnjim sem še lepo programiral z njim, zdaj pa kar naekrat pregrevanje Rolling Eyes

Hja, težko je reči takole "na daleč", kaj je narobe. Najbolje bo, da ga najprej dobro pregledaš s strani spajkanja. Po navadi se tam najde kakšen "predober" stik, ali pa kakšen slab stik.

Če ne boš nič našel, ga pošlji k nam, da ga pregledamo.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
dini
Novinec

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 11:28
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo
Tudi jaz sem začetnik.
Od prijateljev sem dobil programator PG302, in na internetu mikrokontroller programmer V5.41
Program iz mikrokontrolerja 2313 brez problema precitam. Če pa ga hočem sprogramirati mi izpiše " Programmer Not Responding, EAVR"
Če v Setup-u izklopim Auto Erase pa mi izpiše " Device not equal to file"
Kaj delam narobe?
Sposodil sem si še en programator PG302, zamenjal com port kable vendar mi dela enako.

lp
Nazaj na vrh
Jure
Urednik

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 22, 2010 7:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dini je napisal/a:
Zdravo
Tudi jaz sem začetnik.
Od prijateljev sem dobil programator PG302, in na internetu mikrokontroller programmer V5.41
Program iz mikrokontrolerja 2313 brez problema precitam. Če pa ga hočem sprogramirati mi izpiše " Programmer Not Responding, EAVR"
Če v Setup-u izklopim Auto Erase pa mi izpiše " Device not equal to file"
Kaj delam narobe?
Sposodil sem si še en programator PG302, zamenjal com port kable vendar mi dela enako.

lp

Vsem, ki uporabljate PG302 za programiranje AVR-jev priporočam uporabo Proggy-AVR programatorja. Spletna stran Proggy-ja se nahaja tukaj.

Sicer je pa težko na daleč ugotavljati, kaj bi bilo narobe. Največkrat so slabi stiki na ploščici krivi, da PG302 ne deluje pravilno.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
dini
Novinec

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 11:28
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 22, 2010 1:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure hvala za odgovor.

Vendar ne vem za kaj bi še nabavljal en programator Proggy-AVR, če že imam PG302 programator

lp dini
Nazaj na vrh
dber
Novinec

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 11:19

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 9:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam problem, pa ne vem ali je vzrok PG 302 ali kje drugje. Programator na videz deluje povsem pravilno - npr v 89c2051 vpišem preprost programček, ki naj bi prižgal in ugasnil ledice na portu.

$regfile = "89c2051.dat"
$crystal = 4000000
Do
P1 = 0
Waitms 150
P1 = 255
Waitms 250
Loop

Pri programiranju ne javi nobene napake.
Ko potem čip prestavim v Minipin ploščo je vse mrtvo.
MInipin plošča je dobra, na njej brez težav programiram in testiram ATtiny2313, stikalo pri 89c2051 seveda prestavim na 8051. Ker z 89c2051 doslej še nisem delal gre mogoče za kaj res banalnega, kar ne vidim. Če ima kdo kakšen nasvet bom hvaležen.
Nazaj na vrh
roberto
Mojster

Pridružen/-a: Ned Maj 2005 16:19

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 10:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si dal kvarc ali resonator v podnožje U1?
Nazaj na vrh
dber
Novinec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem ga dal. 89c2051 ima interni oscilator, mislil sem, da mora delovati z njim.
Nazaj na vrh
Gustav
Profesionalec

Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A da ga ima ? Fino, potem zadeva deluje.
Nazaj na vrh
dber
Novinec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, avr-ji delujejo na minipinu brez kvarca oz resonatorja, 89c2051 pa ne.
Ko sem iskal kaj bi lahko bilo sem najprej pomislil da je problem v napajanju pg302, pa ni. Sicer bi verjetno Verify device javil napako. Tudi napetosti so vse ok, niti ni PARD-a.
V bistvu me 89c2051 zanima zaradi vgrajenega AD pretvornika, ki ga Tinny 2313 nima.
Nazaj na vrh
Srečko
Profesionalec

Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi v to temo dodal samo to, da PG302 podpira samo par tipov starejše serije AVRjev tipa 90S***. Za današnje tipa attiny in atmega pa ni podpore zanj, vsaj iz bascom programa ne. Ne vem zakaj je tako zgleda, da niso dodajali podpore za druge tipe AVRjev. Tudi sam sem razočaran ker ga praktično skoraj ne morem več uporabljati. Evil or Very Mad Mad

Citiram:
Hja, avr-ji delujejo na minipinu brez kvarca oz resonatorja, 89c2051 pa ne.

To je pa zato ker avrji imajo opcijo nastavitve notranjega kvarca, kar je že tovarniško nastavljeno, 89c2051 pa te opcije nimajo imajo samo zunanji kvarc. Mad

LP Srečko

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum