0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoRelease 10 - Altium Designer (2)

    Release 10 – Altium Designer (2)

    Slike ni

    Dolgo pričakovana verzija Altium Designerja je naposled tu. Release 10 vsebuje številne izboljšave pri risanju shem, dizajniranju tiskanih vezij in razvoju FPGA/vgrajenih sistema. Prinaša pa tudi nekaj novega – sistem za upravljanje s podatki. Že med razvojem so uporabnikom predstavili nove funkcije, nekatere bomo predstavili tudi tukaj, več o njih pa je na voljo na web strani http://ad10.altium.com kjer so na voljo tudi video posnetki.

    Slike niV 1. delu članka smo predstavili osnovno okolje Altium Designerja in se spoznali z upravljanjem z mrežo, Atmel QTouch podporo in izboljšave pri postavljanu prevodnih linij. Tokrat bomo predstavili primerjavo komponent med knjižnicami in na ploščici, FPGA dizajn, USB WiFi, podpora za SD kartice visokih kapacitet in še več.

    Primerjava komponent med knjižnicami in na ploščici

    Slike niOrodje za primerjavo komponent v tej verziji omogoča vizualni pregled razlik. To orodje uporablja isti sistem za vizualizacijo kot PCB kolaboracija, tako da lahko uporabnik jasno vidi razlike med komponentami na ploščici in komponentami v knjižnici.

    Strukturirani razredi – Hierarhično strukturo projekta je mogoče sedaj prenesti na PCB s pomočjo strukturiranih razredov tako, da je dodajanje pravil za komponente ali spoje, ki se nahajajo v neki veji projekta mnogo lažje.

    Slike niGeneriranje Ansoft/SiSoft datotek – Čeprav je v Altium Designerju mogoče izvršiti osnovno analizo integritete signala, zahteva podrobnejša analiza uporabo naprednejših orodij. V tej verziji je omogočeno generiranje datotek za dve takšni orodji: Ansoft HFSS in SiSoft Quantum-SI.

    FPGA dizajn

    FPGA dizajn je prav tako doživel številne spremembe, še posebej na področju preverjanja napak, periferije in simulacije. Poglejmo si nekatere od njih.

    Aldec oem simulator

    Največji dodatek na področju FPGA je zagotovo nov simulator. V sodelovanju z Aldecom je vgrajen naprednejši VHDL in Verilog simulator in je postavljen kot začetno orodje za simuliranje FPGA projektov. Prevzel je mesto obstoječem DXP simulatorju, kateri je doslej lahko simuliral samo VHDL. Aldec OEM simulator je vgrajen v uporabniški vmesnik, uporabljamo ga neposredno iz Altium Designerja, pri tem pa za njegovo uporabo ni potrebno izvajanje dodatnih programov.

    Celotni članek

    Release 10 – Altium Designer (2)

    www.live.altium.com

    2011_SE186_51