0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoPredstavitev RL78/L12

    Predstavitev RL78/L12

    Že zdaj velika družina nizkopotrošnih mikrokrmilnikov RL78 iz podjetja RENESAS je še zrasla. Novi mikrokrmilniki RL78/L12 so najmlajši dodatek seriji 16-bitnih mikrokrmilnikov s segmentnim gonilnikom za krmiljenje prikazovalnikov LCD.

    Slike niMikrokrmilniki RL78/L12 so del široke 16-bitne družine RENESAS RL78. Odlikujejo jih že znane prednosti te platforme, ki jih predstavljamo na sliki »Glavne značilnosti in prednosti«. Družina RL78 je velika. Pomnilnik, število polov in ohišje so močno razširljivi, kar podpira delo s platformo: Ko se enkrat odločite za RL78, lahko rešite številne projekte in večkrat uporabite enkrat pridobljeno znanje.

    Mikrokrmilnike RL78 lahko poganja vgrajeni hitri oscilator. Ima ozko toleranco +/– 1 % v temperaturnem območju od –20 do 85 °C in napetostnem območju od 1,8 do 5,5 V. To pomeni, da lahko velikokrat prihranite zunanji resonator ali kristal.

    Slike niMikrokrmilnike RL78/L12 odlikuje tudi 2 KB bliskovnega pomnilnika za podatke z delovanjem v ozadju (BGO). BGO pomeni, da je mogoče podatke izbrisati ali zapisati, ko CPE izvaja kodo iz programskega bliskovnega pomnilnika. To je koristno za aplikacije v realnem času, ki ne morejo čakati na dokončanje postopkov za podatkovni bliskovni pomnilnik. Podatkovni bliskovni pomnilnik je urejen v dva enaka bloka, ki jih je mogoče brisati po blokih in zapisovati po bajtih. Število ciklov brisanja znaša en milijon pri 25 °C in enem letu hrambe podatkov. Leto hrambe podatkov se šteje od zapisovanja in se začne znova z vsakim vnovičnim zapisovanjem bajta. Če omejite število ciklov brisanja, se trajanje hrambe podatkov podaljša. Podrobnejše informacije o tem so na voljo v podatkovnem listu. S podatkovnim bliskovnim pomnilnikom lahko prihranite zunanji pomnilnik EEPROM, kar zmanjša potreben prostor in sistemske stroške.

    Funkcije za varčevanje z energijo

    Poraba toka znaša pri uporabi z vgrajenim 24-megaherčnim oscilatorjem le 138 µA na MHz. Zaradi notranjega cevovoda se večina ukazov CPE izvede v samo enem taktu ure. V načinu zaustavitve, ko delujeta le ura realnega časa (RTC) in detektor nizke napetosti (LVD), znaša poraba toka pri sobni temperaturi tipično samo 0,72 µA.

    Celotni članek

    RUTRONIK, elektronski gradbeni elementi,

    Motnica 5, 1236 Trzin, Slovenia

    Tel. +386 1 561 09-80

    www.rutronik.com

    2014_SE216_15