0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceEBV TechTrends simpozij 2013

    EBV TechTrends simpozij 2013

    Podjetje EBV je 1. oktobra 2013 v ljubljanskem hotelu Mons organiziralo EBV TechTrends simpozij, na katerem so priredili več predavanj v treh sekcijah. Predavanja so obsegala področja WLAN, Bluetooth, GPS/GNSS, pametna omrežja, krmiljenje LED… če vas zanima še kaj več preberite naprej.

    Podjetje EBV je v hotelu Mons organiziralo zelo lepo pripravljena predavanja, na katerih so predstavili več podjetij: Bridgelux, Ledil, Freescale, IDT, ST Microelectronics, ON semiconductors, NXP, Atmel, Micron, Infineon, Avago, Texas Instruments, Simcom in Osram. Vsa navedena podjetja so bila predstavljena tudi v posebni dvorani, kjer so imeli postavljene mize z eksponati in demo ploščami. Zastopniki podjetij so predavali na delavnicah in so bili kasneje tudi prisotni v dvorani za razstavljalce. Tako je EBV dosegel simpatično okolje: najprej ste poslušali predavanja, nakar vam je bil predavatelj na voljo za dodatna vprašanja, individualne demonstracije in podobno.Slike ni

    Tematike predavanj so bile izbrane za profesionalno publiko, zato tudi v podjetju EBV niso na široko vabili obiskovalcev, pač pa so vabilo dobili res ciljni kupci iz industrije.

    Predavanja so se odvijala v treh dvoranah hkrati in na žalost so nekatera bila postavljena tako, da so se prekrivala. Vendar to ni pretirano motilo, saj so bili predavatelji – kot sem že omenil, po predavanju na voljo obiskovalcem. Tematsko bi predavanja na grobo lahko razdelil takole: LED osvetlitve, elementi in krmiljenje; komunikacije (WLAN, BT, GPS/GNSS, GSM/ GPRS, ISM); diskretne polprevodniške komponente; krmiljenje motorjev in rešitve za avtomatizacijo in varnost doma.

    Zelo zanimive so bile demostracije LED svetil in LED elementov (LEDic), ki smo si jih lahko ogledali na več razstavnih prostorih. Podjetje Bridgelux je predstavilo svoje LED module serije Vero 10 do Vero 29. Zadnji je predviden za večja svetila, kot npr. ulična svetilka, ki je tudi bila razstavljena. Modul Vero 29 dosega impresivno svetilnost do 19.200 Lumnov. Podjetje IDT je prikazalo brezžično polnjenje naprav (mobitelov in podobno), ki bo v prihodnosti način za polnjenje naprav, ki so energetsko zahtevnejše. Tehnologija brezžičnega polnjenja temelji na električni indukciji, na pohodu pa je polnjenje po principu magnetne resonance. Več kot to nismo izvedeli, saj je več podatkov na voljo s podpisom NDA pogodbe.

    Brezžična omrežja so vedno bolj prisotna v našem življenju. Tako je Atmel predstavil veliko rešitev za brezžično povezovanje tako za razdalje do 1 km ali za veliko količino prenešenih podatkov. Na voljo so še bile delavnice z naslednjimi temami: RFID, krmiljenje motorjev, optične rešitve za industrijo, pametna omrežja, spominski elementi in EBVchips.

    EBV TechTrends simpozij 2013

    EBV Elektronik d.o.o.

    Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana

    www.ebv.com

    2013_SE213_11